Články

Vybrané slová po M
06.03.2023

Vybrané slová po M

Slovenčina je krásny jazyk. Nebudeme si však klamať. Máloktorí z nás ovládajú pravidlá slovenského pravopisu na jednotku. Za mračiacimi sa tvárami žiakov i rodičov sa skrýva a skloňuje meno Martina Hattalu, ktorý sa považuje za zakladateľa tohto nie veľmi populárneho spôsobu písania. Viete ale, načo nám vybrané slová vôbec slúžia?
6 tipov ako deti motivovať čítať
03.03.2023

6 tipov ako deti motivovať čítať

Ako dieťa ste radi chodili do knižnice, objavovali čarovné príbehy a prežívali ich spoločne s hlavnými hrdinami? Presne tak ste si predstavovali, že budú tráviť čas aj vaše deti, no s písmenkami sa veľmi nekamarátia? Zmena nepríde nikdy ihneď, treba na to čas a trpezlivosť, aby deti zistili, že v knihách sa ukrýva množstvo príbehov.

Aké detské hračky ponúka moderné hračkárstvo?
28.02.2023

Aké detské hračky ponúka moderné hračkárstvo?

Vybrať správnu zdravú hračku pre dieťa býva niekedy veľmi náročné. Predovšetkým vtedy, keď netušíte, čo to má byť, aká hračka by dieťa naozaj potešila. A aj vtedy, keď máte pocit, že neviete, kde zdravé a kvalitné hračky hľadať a kúpiť. Moderné hračkárstvo s drevenými detskými hračkami môže byť pre vás riešením. 
Vybrané slová po B
22.02.2023

Vybrané slová po B

Poznáte to. Vaše dieťa príde zo školy so sklesnutým výrazom na tvári. Vo vzduchu cítiť sklamanie a pocit skľúčenosti. Zjavne sa niečo prihodilo. Vy sa však s úsmevom na tvári opýtate, ako bolo v škole. "Asi som zle napísal/a diktát na vybrané slová."
Recenzia: Montessori hračka pre deti Veľryby Janod
20.02.2023

Recenzia: Montessori hračka pre deti Veľryby Janod

Ich apetít je obrovský rovnako ako oceán, v ktorom plávajú. Nechcú a ani si nemôžu vyberať, takže prehltnú všetko, čo im príde do cesty. Tak si dajte pozor, kam plávate a keď počujete vo vode hučanie, radšej sa presuňte bokom. Je možné, že sa blíži nejaká veľryba.
Puzzle pre všetky vekové kategórie
17.02.2023

Puzzle pre všetky vekové kategórie

Puzzle je stará dobrá klasika. Nájde sa v každej domácnosti s deťmi, ale občas i v tej čisto "dospeláckej". Ako čas napreduje, tak aj vývoj zdravých hračiek. Vedeli ste, že puzzle sú vhodné pre všetky vekové kategórie a vyrábajú sa v rôznych obdobách a rôznych motívoch? Aké typy puzzle poznáte a máte doma vy?
Recenzia: Spoločenská hra pre deti Farebná mánia Haba
16.02.2023

Recenzia: Spoločenská hra pre deti Farebná mánia Haba

Vždy, keď maľujem, tak mám pocit, že viac farby zostane na mojej postave ako na maliarskom plátne. Preto sa už nejaký čas prezliekam ešte predtým, než vezmem do ruky štetec. Je potom sranda, že niekedy ani nemám chuť si plášť umývať, pretože je výsledok krajší ako môj obraz.
Dinosaury, viete prečo ich deti milujú?
15.02.2023

Dinosaury, viete prečo ich deti milujú?

Určite aj vaše deti za vami neraz prišli s vetou: "Mami, tati, chcel by som tohto dinosaura!" Alebo jednorožca, draka, superhrdinu, špeciálnu bábiku, to či ono zvieratko... Tento jav je úplne normálny, pretože deti rady objavujú nové veci, často pri tom ako rastú a vyvíjajú sa, menia svoje preferencie.
Obľúbené hračky do vody
13.02.2023

Obľúbené hračky do vody

Niektoré deti zbožňujú čľapkanie sa vo vode. Kúpanie malých detí však vie byť niekedy poriadnou výzvou. Aj vy máte doma drobca, ktorý sa nerád kúpe? V tomto článku vám predstavíme naše originálne hračky do vody, s ktorými už nemusí byť večerné kúpanie nočnou morou, ale skvelým a zábavným zážitkom.
Recenzia: Moja prvá hra pre deti Poď leňochod Haba
11.02.2023

Recenzia: Moja prvá hra pre deti Poď leňochod Haba

Keď sa leňochod niekam vydá, môže to byť výprava na dlhú dobu. Leňochodi majú totiž tendenciu si medzi jednotlivými krokmi trošku zdriemnuť. Niekedy to je len pár sekúnd, inokedy sa ale taký spánok môže pretiahnuť a s ním aj celý výlet. A na prechádzku s ním sa vydajú aj deti v novinke zo série Moje prvé hry, Poď leňochod.